BB Amsterdam
stoffen
webshop
wie zijn wij
stoffenregister

Op deze pagina kunt u de betekenis van stoffen opzoeken. Bijvoorbeeld "Wat is zijde, waarvan en hoe is het gemaakt, waar komt het vandaan en waar wordt het voor gebruikt." Alle letters van het alfabet worden getoond waarop geklikt kan worden. Daarna worden alle stoffen getoond die met die letter beginnen en een verklaring van de stof.

Selecteer hier uw beginletter:

b c d e f g i j k l n p t v w z

polyester

Polyethyleentereftalaat, PET is een polyester kunststof die onder andere wordt toegepast voor het maken van petflessen en andere verpakkingen van voedingsmiddelen (bijvoorbeeld petfilm voor metalliseren; voor industriële vezels en textielvezels (onder andere Dacron®) en voor keukengerei. Het is een goede thermoplast, het laat zich onder verhitting gemakkelijk vervormen.

Het grootste voordeel van pet is dat het volledig recycleerbaar is, waarbij voor behoud van eigenschappen vaak een opwerkstap nodig is. Zoals elke polyester is pet gevoelig voor water en thermische degradatie. Hierdoor worden de molecuulketens korter. Door middel van diepvacuüm en/of droge lucht van hoge temperatuur kunnen de ketens weer enigszins gerepareerd worden.